Destinasi cinta yang ku cari...Sebenarnya terlalu hampir...Hanya kabur kerana dosa di dalam hati...

Jadilah Isteri Yang Baik


Cornfield, São Paulo, Brazil

* Nikahi suaminya bukan kerana harta atau dunia
* Sentiasa sedar syurga dibawah tapak kaki suaminya
* Taat semua perintah suami yg bukan maksiat
* Tak bangkang kata2 suami dan tidak meninggi suara
* Meminta ampun setiap kali suami keluar pergi bekerja dan waktu pulang
* Menyediakan semua keperluan suami seperti memasak dll
* Menemani suami makan sekalipun dirinya berpuasa
* Tidak menjamah makanan melainkan setelah suami mula dahulu
* Sentiasa memasak makanan yg digemari suami
* Sentiasa berada disisi suami bila suami dirumah
* Rumah sentiasa kemas dan bersih
* Berhias hanya utk suami dgn solekan dan pakaian tercantik
* Tidak suka mengungkit


boleh baca lagi disini...huhuhu...



*mengapa ntah...teruja...

3 comments:

Gen2Merah said...

alhamdulillah, terima kasih atas perkongsian ini.. pernah juga saya pesan kepada adik perempuan saya.. agar jadilah insna yang hormat pada org tua dan taat suami bila da berkahwin nanti.. nanti saya kongsikan tips ini kat adik2 saya.. thanx yaa

Salam berkunjung dari blog Lulu Caldina. Salam ukhuwah salam silaturrahim.

Dah follow sini yang ke- 228 ye..
Follow lah kembali kalau sudi. Hehe

Ikhlas
~Gen2Merah~

pengemis Cinta~ said...

wah.tips sangat bagus ni..nak kahwin dah ke.or dah kawin.hehe;)

Ary said...

@Gen2Merah
sama2lah kita mengambil manfaatnya...
salam ukhwah juga..:)

@pengemis cinta
-lum..heheheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

naK CakaP sKITT jeR...

* assalamualaikum...

*saya nak bagitahu, yg saya menulis kengkadang ikut atie, kengkadang suke atie.
*namun,saya minta maaf jika ada yg terasa or tersinggung...tapi usahlah tersinggung... sume entri peribadi kebykkan pasal kisah saye jerk...huhuhu...
*kengkadang tulisan saya sgt berhati2...coz ada yang saya copy n paste.
*sape nak copy n paste silalah...x marah pon...tapi..x de pape pon yang menarik kecuali yg di copy n paste...
*kalu rajin tu, tinggalkan lah komen atau jejak SMTI..x paksa eh..
*background belog nih sentiasa berubah2 ikut keadaan dan kerajinan...jgn marah eee....
*akhir kata...salam Nur Kasih dari saya...:)