Destinasi cinta yang ku cari...Sebenarnya terlalu hampir...Hanya kabur kerana dosa di dalam hati...

kadangkala

art Pictures, Images and Photos

kadangkala orang tak tahu. kita rasa sakit dengan kata2.kadangkala orang buat2 tak tahu. malas nak minta maaf. kadangkala orang sengaja buat2 tak tahu. ingin kita rasai sakit. kadangkala elok juga jika kita berpegang kepada kata2 ini yang pernah seseorang beri pada saya. 'ingatlah kebaikan yang pernah orang buat pada kita, lupalah kebaikan yang pernah kita buat pada orang, ingatlah keburukan yang pernah kita buat pada orang dan lupalah keburukan yang pernah orang buat pada kita', insya'Allah...dalam hati tiada rasa dengki, dalam minda di hujani fikiran yang positif.
kadangkala
kita rasa tertekan. kerana beribu masalah menerjah. kadangkala kita hampir gila kerana masalah sering datang serentak. kadangkala kita rasa nak pandu kereta laju2. biar masalah hilang. kadangkala sampai minyak habis, kita hampir xcident pun,masalah tak selesai2. sebenarnya hidup ini tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. kadangkala kita tersedar sendiri bahawa kita terlalu mengikut perasaan, padahal perasaan itu boleh kita kawal.
hailah hati...ikut hati mati ikut rasa binasa, ikut jiwa yang lara boleh gila. usah diturutkan reaksi emosi, lantaran implikasi tak serasi dengan apa yang kadangkala kita imaginasikan. perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan yang ada di depan mata.
kita sebenarnya dilahirkan untuk sebuah kejayaan. jika kita tak berjaya hari ini, esok mungkin. tak esok, esok2nya mungkin dan seterusnya. kadangkala kita tak sabar walhal sabarlah kunci kejayaan...sabarlah ary wooiii....


*lebih nasihat utk diri sendiri yang asyik lara jerk. huuu....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

naK CakaP sKITT jeR...

* assalamualaikum...

*saya nak bagitahu, yg saya menulis kengkadang ikut atie, kengkadang suke atie.
*namun,saya minta maaf jika ada yg terasa or tersinggung...tapi usahlah tersinggung... sume entri peribadi kebykkan pasal kisah saye jerk...huhuhu...
*kengkadang tulisan saya sgt berhati2...coz ada yang saya copy n paste.
*sape nak copy n paste silalah...x marah pon...tapi..x de pape pon yang menarik kecuali yg di copy n paste...
*kalu rajin tu, tinggalkan lah komen atau jejak SMTI..x paksa eh..
*background belog nih sentiasa berubah2 ikut keadaan dan kerajinan...jgn marah eee....
*akhir kata...salam Nur Kasih dari saya...:)