Destinasi cinta yang ku cari...Sebenarnya terlalu hampir...Hanya kabur kerana dosa di dalam hati...

sana sini tudung-cik tudung,glamour kau!

Wardina n Diana
Dalam bulan syawal ni nampaknya ramai orang teruja ngan cik tudung. tudung, hijab, jilbab, selendang, telekong, purdah n whatever panggilannya serata dunia...cik tudung kau memang terbaik!...

kita lihat sahaja dunia artis Malaysia cukuplah, daripada yang tak pakai tudung kini dah pakai, yang pernah pakai, tak pakai balik, ada yang pakai kejap2 pula, ada yang berazam pakai sampai mati, yang baru nak pakai, ramai juga yang pakai nampak jambul, yang pakai tapi dah kantoi..opss! yang pakai ikut fesyen, yang beli baru bila tudung dah berlubang sehingga masuk lalat...ehh..maap..tu tudung saji! >_<

apa pun, semuanya berkisar pasal tudung. jadi top sekejap cik tudung, sampaikan adik beradiknya turut ngetop. ialah, x pasal-pasal asal namanya tudung jer berebut2 orang beli kat serata Malaysia, sampai sold out! eh..gurau jer......


"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. .."
[Al-Ahzab : Ayat 59]


semoga kita sentiasa diberi taufiq dan hidayah serta rahmat yang tidak terhingga oleh Allah swt...amin...

4 comments:

[sutera kasih] said...

semoga diberi hidayah dan kekuatan kpd kita semua :)


kak, blog ni dpt msk bloglist hehe
xda mslh feed RSS
urmm, apakata tukar background, nmpk mcm gelap sgt..heee
tp ok dh ni..xla melampau sgt beratnya :)

PeRmAtA bIrU said...

hurm.. sekarang ramai dah mendapat kesedaran bertudung... tapi x pasti lah fesyen atau kewajipan...

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

ye saya sokong mengenai bertudung tu. And mengenai blog ini...cewaaaa...apa kata awk tukar kan warnanya menjadi terang.....baru ok.

terus terang blog awk boleh pergi jauh tu.....

Ary said...

@permata biru
-lain orang lain alasannya..mmm...yg penting kita dah laksanakan kewajiban kitakan..:)

@sutera kasih n c'ayob

ok...tq yann...c'ayob...
saya try cari warna terang skit k...huu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

naK CakaP sKITT jeR...

* assalamualaikum...

*saya nak bagitahu, yg saya menulis kengkadang ikut atie, kengkadang suke atie.
*namun,saya minta maaf jika ada yg terasa or tersinggung...tapi usahlah tersinggung... sume entri peribadi kebykkan pasal kisah saye jerk...huhuhu...
*kengkadang tulisan saya sgt berhati2...coz ada yang saya copy n paste.
*sape nak copy n paste silalah...x marah pon...tapi..x de pape pon yang menarik kecuali yg di copy n paste...
*kalu rajin tu, tinggalkan lah komen atau jejak SMTI..x paksa eh..
*background belog nih sentiasa berubah2 ikut keadaan dan kerajinan...jgn marah eee....
*akhir kata...salam Nur Kasih dari saya...:)