Destinasi cinta yang ku cari...Sebenarnya terlalu hampir...Hanya kabur kerana dosa di dalam hati...

Keindahan Ayat -1- please...SHUTDOWN PERMUSUHAN ...

suka saya nak berkongsi ayat2 ini dengan rakan2 blog


DELETE DOSA ,
UPLOAD PAHALA ,
DOWNLOAD KESABARAN ,
UPGRADE KEIMANAN , 
BROWSING KEBAIKAN , 
......UPDATE AMALAN ,
SHUTDOWN PERMUSUHAN ,
RESTART PERSAUDARAAN , dan 
SELALU ONLINE KAN HATI KITA DI JALAN ALLAH S.W.T
AWAS VIRUS SETAN SUPAYA SOFTWARE HATI DAN JIWA MENJADI TENANG....


~~~~~~~~~~

Yang singkat itu Waktu , Yang menipu itu Dunia , Yang dekat itu Kematian , Yang besar itu Hawa Nafsu , Yang berat itu Amanah , Yang mudah itu buat Dosa , Yang susah itu Sabar , Yang sering lupa itu Bersyukur , Yang mendorong ke Neraka itu Lidah , Yang berharga itu Iman , Yang ditunggu Allah s.w.t adalah Taubat .....

~~~~~~~~~~~~

jgn terus TELAN ape yg kite rasa MANIS , dan janGAN juga terus LUDAH ape yg PAHIT...

~~~~~~~~~~~~~

ANDA akan berasa begitu sedih hidup tak berkasut hingga terjumpa insan tidak berkaki

~~~~~~~~~~~~~~

Jika Anda punyai masalah besar, jgn katakan,
"Tuhan, aku punya masalah besar!", tp katakan,
"Hey masalah, aku punya Tuhan yg Maha Besar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

berpuase macam si papa jangan berbuke macam maharaja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sebelum Berbuka Puasa:
('-')
/].[\
_||_
...
...Selepas Berbuka Puasa:
('-')
/( . )\
_||_
Marilah kita mengawal makan ketika berbuka puasa. Firman Allah s.w.t. maksudnya: "Dan makan dan minumlah kamu, dan jangan berlebih-lebihan. Sesungguhnya ALLAH tidak suka orang yang berlebih-lebihan." (al-`Araf : 31)



*kadang2,hanya sepotong ayat buat kita tersedar dari lamunan yang panjang.....
*sumber: dari rakan2 facebook yg baik hati....

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

naK CakaP sKITT jeR...

* assalamualaikum...

*saya nak bagitahu, yg saya menulis kengkadang ikut atie, kengkadang suke atie.
*namun,saya minta maaf jika ada yg terasa or tersinggung...tapi usahlah tersinggung... sume entri peribadi kebykkan pasal kisah saye jerk...huhuhu...
*kengkadang tulisan saya sgt berhati2...coz ada yang saya copy n paste.
*sape nak copy n paste silalah...x marah pon...tapi..x de pape pon yang menarik kecuali yg di copy n paste...
*kalu rajin tu, tinggalkan lah komen atau jejak SMTI..x paksa eh..
*background belog nih sentiasa berubah2 ikut keadaan dan kerajinan...jgn marah eee....
*akhir kata...salam Nur Kasih dari saya...:)